Kan ik een product na ontvangst terugsturen?

U kunt de gekochte producten retourneren als het uiteindelijke ontwerp niet overeenkomt met uw goedgekeurde ontwerp, als de producten tijdens het transport zijn beschadigd en als er een fout in de productie van het product zit. Als om een of andere reden uw levering later dan voorzien wordt geleverd, komt U NIET in aanmerking tot een terugbetaling.

Opmerking : SCARFF® hanteert een grote veiligheidstermijn om enige vertraging in het transport of de douane te voorkomen dat de goederen te laat worden geleverd.

Hoe kan ik een product terugsturen?

Neem contact met ons op en wij zorgen voor alles.

Wie dekt de verzendkosten in geval van terugzending?

SCARFF® vergoedt u de volledige prijs van de bestelling plus de verzendkosten.  Wij zorgen voor een afhaling van het product op het afleveradres.
Wanneer ontvang ik het geld als ik een product retourneer?

Nadat de geretourneerde artikelen op het SCARFF® hoofdkantoor zijn ontvangen, kan het tot 10 werkdagen duren voordat de betaling bij de klant is aangekomen (gerekend vanaf de ontvangstdatum).

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Als u uw bestelling moet annuleren, neem dan contact met ons op. Meestal kunnen bestellingen binnen 48 uur worden geannuleerd. Daarna kunnen we het proberen, maar geen garantie.  Zodra de producten onze productiefaciliteit in Azië hebben verlaten, is het niet meer mogelijk om de bestelling te annuleren.

Is er een garantie op de producten die bij SCARFF® zijn gekocht?

Wij geloven in producten van hoge kwaliteit. Defecten of onvolkomenheden als gevolg van verkeerd gebruik of behandeling van het materiaal of de slijtage veroorzaakt door normaal gebruik van het betreffende artikel vallen niet onder deze garantie.